Kocaeli Dernekler Platformu’ndan da Gonca’ya tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireyler ve ailelerine yönelik eğitim ve istihdam kurumu olan Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Dernekler Platformu üyelerini ağırladı. Ziyaret sırasında merkez hakkında kapsamlı bilgi verilen dernek üyeleri, Gonca’ya tam not verdi.

MERKEZ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Vinsan Kampüsü’nde inşa edilen Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Dernekler Platformu üyelerini ağırladı. Kocaeli Dernekler Platformu Başkanı Sevcan Tamer ve dernek üyeleri, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Köse tarafından kahvaltıda konuk edildi. Kahvaltının ardından Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Bahar Demirhan, platform üyelerine merkez hakkında detaylı bilgi sundu.

“TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR PROJE”

Kocaeli Dernekler Platformu Başkanı Sevcan Tamer, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Bugün Türkiye’de ilk olan Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezmek için buradayız. Sadece Kocaeli için değil, Türkiye için de büyük bir proje. Burada yapılanlar basit işler değil. Hepimizin nasıl başa çıkarız diye düşündüğü yavrularımıza eğitim verilen yerler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“EĞİTİM SÜRECİ ANNE KARNINDA BAŞLIYOR”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Köse, merkezin kapsamı ve hizmetleri hakkında bilgiler vererek, “Merkezimiz, 9 dönüm üzerine kuruldu. Bütün engel ve yaş gruplarına hizmet veren bu kadar kapsayıcı başka bir alan yok. 1.700 öğrencimiz aynı anda eğitim alabiliyor. Uzun yıllar bu iş üzerinde çalıştık. Engelli dernekleri ve ailelerle sık sık görüşmeler gerçekleştirdik. Burada süreç anne karnında başlıyor. Çocuğun engelli doğmasıyla birlikte psikolojik tedavi süreci devreye giriyor. Çocuk doğduktan sonra da süreç, aile eğitimleriyle devam ediyor” dedi.

“HER BİREYE AYRI EĞİTİM UYGULANIYOR”

Merkezin eğitim ve istihdam atölyelerinden de bahseden Köse, “Engelli bir çocuk nasıl yetiştirilir, hangi eğitimleri alması gerekir, yasal hakları nelerdir? Tüm bu sorular merkezimizde yanıt buluyor. Kabullenme süreci ne kadar sağlıklı geçerse tedavi süreci de o kadar başarılı oluyor. Burada çocuğun ihtiyaç duyduğu her şey tamamlanıyor ve her bireye ayrı eğitim uygulanıyor. 7-18 yaş arasında Milli Eğitim Müdürlüğü devreye giriyor. İstihdam atölyelerimizin yanı sıra spor ve sanat alanlarında birçok atölyemiz bulunuyor. Burada çocuklar hem eğleniyor hem eğitim alıyor. Hocalarımız onlarla yakından ilgileniyor” dedi. Köse, engelli derneklerinin de merkezden yararlanabileceğini ifade etti. Ziyaret, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin gezilmesi ile sona erdi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version